Jan Blokland is oprichter van Continu Verbeteren de Prikkel. Een man uit de productiepraktijk met hart voor kwaliteit. Gepokt en gemazeld in de voedingsmiddelenindustrie met tientallen jaren ervaring in productie- en kwaliteitsmanagement. Onder meer als productiemanager bij Pally Holland B.V. in Nieuwegein, Neerlandia Banket in Bunschoten en ISCAL sugar in Lelystad.
Continu verbeteren van product en proces is de leidraad in Jan Bloklands werk. Bij Pally Holland mondde dat onder zijn bedrijfsleiding onder meer uit in een efficientere productie door teams die samenwerken. Ook in zijn latere productiemanagementfuncties stond verbeteren in al zijn facetten altijd centraal. Verbeteringen van proces en product, communicatie en organisatie.
Jan Blokland is een ‘communicator’. Of hij nu uw gesprekspartner is in de directiekamer of van de man of vrouw op de werkvloer,
beide gaat hem even goed af.
Verwacht van hem geen theoretische adviezen in lijvige rapporten. Zijn mentaliteit is ‘hands on’. Hij komt met pragmatische en
functionele oplossingen waarmee vooral ook de mensen op de werkvloer direct aan de slag kunnen.